понеделник, 6 април 2015 г.

Easter Ideas :)

Здравейте момичета,

Днес е Велики Понеделник, началото на Страстната седмица.
И като такъв реших да направя една по-различна публикация, а именно идеи за декорация за предстоящия празник .Повечето от нещата са готови (имам предвид аз съм ги правила), други са купени още от Холандия, а трети от Джъмбо.
Въпреки, че не съм снимала стъпка по стъпка ще Ви обесня накратко как да си направите същите неща :) 
И така нека да започваме :)


 
 Тъй като подготвях Пролетен базар в последните седмици ,някой от нещата които останаха реших ,че ще се впишат страхотно в декорацията :)
Всяка година на Великден правя Великденско дръвче.Преди няколко години бях направила яйца от прежда и реших ,че мога да ги използвам и тази година.Освен това от Холандия си бях взела едни сладки яйца, коитосъщо реших да използвам ..Комбинацията от цветовете страшно много ми хареса :)

И така за Великденско дръвче са Ви необходими:
1.Празен буркан
2.Градинска пръст
3.Клонки от дръвче
4.Яйца (готови или декорирани по ваш вкус)
5.Други декоративни елементи (аз използвах пиленца,трева,свещи )
Поставете пръстта в буркана и ''забодете'' всички клонки.Закачете яйцата.На клечки може да сложите и други яйца, като ги поставите в буркана с пръстта.Такъв тип яйца може да поставите и в саксиите с цветя (е, естествено ако имате такива ).
С трева направете панделка на гърлото на буркана.Добавете и една детелинка за късмет.Около буркана може да декорирате с трева,свещи,пиленца и всякакви сладки декоративни елементи.Воала...вече сме готови с Великденското дръвче!!! :)
 За Великденски венец са Ви необходими:
1.Обрач стиропор(такъв може да намерите във всяко крафт магазинче)
2.Креп хартия или какъвто материал искате да обвиете обрача
3.Декоративни елементи
4.Сатенена панделка за закачане
Обходете целият обрач в ленти креп хартия.Ако е необходимо използвайте силикон за закрепяне.В този случай за декорацията използвах гнездо,яйца,трева и калинки за декорация.А за Вас...Всичко зависи от вашите идеи и виждания за Великден.
Тъй като този венец беше за базара, не успях да го снимам стъпка по стъпка.
За да направите и масата по-празнична( а в моят случай двете маси) ...Вижте сами..:


Сложете красиви покривки, цветя,пиленца,трева и хоп...декорацията е готова.
Гнездата, които виждате на снимката сглобени от мен.Яйцата в тях са рисувани с акрилни бои.Яйцата "на клечки'' са правени с техниката декупаж.Тези, които са във вазата са дорисувани с акрилни бои и лак.
Все пак реших да украся и пространството около саксиите :)
Завърших цялостния вид на стаята с гирлянд от зайчета, но за жалост времето е ужасно мрачно и не можах да го хвана в цялата му прелест :)
Ами,това е от мен!Ще ми е интересно да разбера мнението Ви за тази публикация.Ако нещо Ви е е направило по-голямо впечатление от нещата, които аз съм правила с радост бих направила една публикация само с крафт идеи за дома. :)
Успешна седмица на всички :)
Целувки, Таня :)
 

2 коментара: