неделя, 30 март 2014 г.

Съботно-неделни разходки Von Fisennepark :)

Здравейте момичета,


Слънце!!!Обичам го!Обожавам го!!Може би го казвам за 100-тен път,но то ме съживява,кара ме да се чувствам жива и свободна!
Двата почивни дни бяха изпълнени с много емоции,разходки и планове за бъдещето...
И двата дни решихме с моят приятел да ги прекараме разхождайки се в парка..Така и стана..
Вчера посетихме едната част на парк Von Fisennepark,а днес останалата!Това е едно от любимите ни места в Хага.Парка е изключително близо,на около 6-7 минутки пеша.Парка се намира в община Rijswijk и е много странно,когато преминаваме табела Den Haag.
Като цяло времето беше доста противоречиво и в двата дни..хем слънце,хем облаци..Но това не ни пречеше да се разхождаме с часове.
Но именно в тези дни обичам да съм сред природата,да седна на някоя пейка и да гледам цъфналите цветя,зелените поляни и патките хаххаха..
Дори и да нямаше много слънце през двата дни,само докато се покажеше и ставаше толкова топличко и толкова някак пролетно..


Като цяло холандците са царе на озеленяването, на създаването на естествена среда за животните и с това правейки парковете място за забавления на деца и родители.
Ето тук на тази снимка се вижда добре постройката ,около която има обучителни игри за децата..като събиране на сено с малки вили,доене на крава,хранене на животните с позволени храни и т.н.Има хубави питник масички за удобство и конфорт.Дори в парка имаше  рожден ден,което може би в България няма да видим,като се има предвид,че в България сега са на мода детските центрове..
Цялата тази площ за игри и забавления за децата е обградена естествено от канал,в който плуват моите любими патки хахах няма как без тях...:)


Като видово разнообразие парка ''разполага'' с крава,сърнички,овце,кози,патки,лебеди и всякакви птички.При всеки отделен вид животни има табела,в която се посочва какво може и какво не може да се прави..както и каква храна може да се дава на животните.И естествено няма да е Холандия,ако няма поне един велосипеден полицай наблюдаващ всичко...Станахме свиделите на патешки скандал с пълна сила между тази бяла и кафява патка хахаха.Няма такъв смях...толкова бяха смешни...От яд бялата патка си потапяше главата и се превърташе във водата..Толкова хора се спряха да наблюдават този ''патешки'' скандал..Исках да направя клип,но докато се усетя те вече се бяха скарали и сдобрили хахах
Това,което ми прави впечатление тук е,че децата имат ''достъп'' по всяко време до природата.Тук родители предпочитат да водят децата си в парка,отколкото в мола..Е,сигурно има и такива родители все още и в Българи...не слагам всички под общ знаменател,не ме разбирайте погрешно!
Въпреки,че парка се намира в близост до трамвай,булевард и т.н не е шумно!Странно,но факт!Сякаш се изолираш като попаднеш там..слушаш само птичките и гледаш тази необятна зеленина.Харесвам този парк!
Хага разполага с няколко парка,всички имат животни,пейки,цвята и всякакви атракции с цел съботно-неделно забавление!
Страшно отпочинала се чувствам..не ми се прибираше..Дано хубавото време продължи!
Надявам се и Вие да сте прекарали така добре уикенда както аз!

И все пак реших да публикувам и тази снимка,макар че обичам да съм инкогнито понякога :)
Незнам дали от срам или..просто от срам хахах
Скоро подстригана,с новата блузка и един от любимите пръстени..нямаше как да не се покажа...хахахха
Надявам се седмицата Ви да бъде цветна и много позитивна!
Утре очаквайте седмични и месечни любимци :)
Ще Ви издам и една малка тайна -от скоро избробвам една терапия за нокти и скоро смятам да Ви е споделя :)
Хубава неделна вечер момичета :)

Поздрави Таня :)
Няма коментари:

Публикуване на коментар