вторник, 6 декември 2016 г.

Blogmas2016 :Да украсим елхата #1

Хо хо хо хоооо,
Йейеййй започва Blogmassss!
Толкова много се вълнувам!Едно ми е такова леко еуфорично,приповдигнато и леко притеснено..Ще попитате защо?Веднага Ви давам отговор.Според мен е много по-трудно човек да пресъздаде Vlogmas като публикации,отколкото чрез видео клипове.За мен това е едно предизвикателство.Както вече Ви споменах във Facebook това няма да бъдат всекидневни публикации.Нямам физическата сила и възможност поради натоварения ми график в ателието.Публикациите ще бъдат разнообразни и на различна тематика синтезирана изцяло в коледна тематика.Подготивла съм ви Направи си сам проекти,рецепти,музика,вдъхновения и какво ли още не...и Изненада...скоро Giveaway ...
Всяка една публикация ще е отправна точка през моите очи и моето всекидневие през този месец.Надявам се да Ви е интересно,забавно и да успея да Ви направя съпричастни към моя месец Декември.
Нека да започваме..💖

 
Естествено няма да как да започне месец Декември без украсяване на елхата.По принцип всяка година я украсяме в първата неделя на месеца.Когато бях малка с майка украсявахме на Никулден..И в тази връзка Честит имен ден,Мамо!Обичам те!Честит празник на всички празнуващи днес!Бъдете здрави!
Всяка година по принцип си спазвам конкретна концепция за декорация.Въпреки,че се занимавам точно с това-декориране и изработване,повярвайте както казват ''Обущаря ходи бос"..така съм и аз :)
Няма как да не започнем украсата на дома без чаша Домашен Топъл шоколад ( и една вметка очаквайте моята любима рецепта съвсем скоро) и естествено Коледна музика.
 
Йейййй стана  ли Ви коледно,уютно и вдъхновяващо... ?
Ние със съпруга ми решихме да прекараме идните месеци в''моето вкъщи'', поради обстоятелствата, които ни сполетяха,загубата на баба и какво ли още не..Искам да бъда до тях постоянно,за да им бъда опора и те на мен.Сваляйки кашоните с играчки веднага видях играчките от детството на майка и вуйчо...от Коледите,на който бяхме всички заедно...
Толкова спомени...
Решихме да вземем нашата елха,която е доста по-голяма от старата на майка и вуйчо...от тяхното и моето детство.Заложихме на традиционните цветове за украса-червено,златно и бяло.
Двете еленчета са ни сантиментален спомен от миналата година..Пожелахме си през идната година да има и трето малко еленче...
А сега Ви оставям да се потопите в Коледната магия :)
 Сложихме от красивите червени панделки и естествено лампички..за къде без тях..
 
 
Обичам ангелчетата и затова и на елхата имат почетно място.
На няколко места направих композиции с коледни фигурки.Има още акценти из апартамента,но не успях да ги снимам в подходяща светлина..
 
 Музика,чаша топъл шоколад,украса на елхата и дома и една прегръдка с пожелание годината да е по-щастлива за всички...
Благодаря Ви,че бяхте с мен!Бъдете щастливи!
Поздрави,Таня
 

2 коментара: