сряда, 16 ноември 2016 г.

Skin Care: Пъпки и черни точки

Здравейте прекрасни момичета,

Днес ще си поговорим за един проблем,преследващ много от нас.В предишната публикация Ви споделих,че от известно време лицето ми не е в най-блестящата си форма.Поради тази причина грижата ми за нея в последните месеци се промени тотално.
В тази публикация ще Ви представя моя начин за справяне с пъпките и черните точки.
Правя едно уточнение за всички, че кожата ми към днешна дата е нормална към комбинирана (в определени участъци мазна), със сухи участъци и зачервявания,акнеична.С две думи страшен микс...но факт!
Продуктите са подбрани, спрямо тези мои нужди.
А сега Ви пожелавам приятно и ползотворно четене!
Знаете ли, че:
 Отделянето на кожна мазнина се регулира от хормоналната система и ако нейните нормални функции са нарушени, то състоянието на кожата  започва да се влошава.Запушването на порите също може да е предизвикано от различни хормонални нарушения или заболявания, неправилно хранене и стрес, въпреки, че вида на кожата се смята за основна предпоставка за появата на комедони.  Те могат да се появят и при хора с нормална и даже суха кожа.Черните точки се появяват, когато естествената мазнина на кожата наречена себум, се събира в порите. Мазнината запушва порите и заедно с токсините се опитва да излезе от кожата. Комбинирането на токсини и мазнина създава лепкава субстанция във вашите пори. Тази субстанция се крие под черният оксидиран връх, който се вижда и се подава навън от повърхността на кожата. Този черен връх е известен като черни точки. 

След като обогатихме знанията си в тази посока е време да Ви разкажа какво,колко и как използвам с борбата за черните точки и пъпки.
Продуктите са групирани в три групи.Признаците по ,които е направенo това разпределение е начина на действие на самите продукти и нуждата на кожата ми.

1.Biotrade "Acne out'' Почистващ лосион и крем за лице

Когато кожата ми има нужда от БЪРЗА И АГРЕСИВНА намеса използвам продуктите на Biotrade.Обикновено това се случва, когато усетя ,че кожата ми се омазнява прекалено бързо.Почистващия лосион съдържа антибактериална съставка, която спомага за регулиране на себума.Обикновено го използвам вечер,нанесен на памучен тампон.След като почистя лицето с него използвам и кремчето.Като комбинация са страхотен тандем! 
Искам да УТОЧНЯ обаче, че е ВАЖНО да се нанасят продуктите само върху местата с проблем, (но не и на силно раздразнена кожа).При прекалена употреба ,лосионът може да доведе до изсушаване на кожата.
Така,че внимавайте при употребата му!

2. Почистващи лентички за нос на ''Essence'' и ''Beauty formulas"
SOS серум против пъки с хума на ''Alverde"

Два пъти в седмицата използвам лентичките за почистване на черни точки.Редувам ги и до този момент мога да кажа,че не намирам никаква разлика в действието им..Единствената разлика в тях,според мен е начина на отлепване.Тези на "Essence'' се отлепват много по-трудно и понякога изпитвам дискомфорт...Но..преживява се все пак.Действието им е очевидно след всяко листче,което използвам.
Въпреки това, мисля че не почистват в дълбочина и за да туширам раздразнения или назряващи пъпки,използвам SOS серума на Alverde. Той съдържа хума,има кафеникъв цвят и специфичен аромат, който всъщност не ме дразни,както споделиха някой блогърки. Попива в кожата,но някак оставя и следи.Харесва ми,но не ми пречи да опитам и някой друг.Очаквам вашите предложения!

 
3.Avon "Clearskin" Терапия за незабавно лечение на пъпки с 2% салицилова киселина 
и
Avon "Naturals" Почистващ тоник с чаено дърво  и краставица

За почистване на лицето и успокояване на кожата се доверявам на тоника за лице на Avon с чаедно дръво и краставица.Всички много добре познаваме благоприятното успокояващо въздействие на чаеното дърво и краставицата върху кожата ни.Когато кожата ми е ужасно раздразнена,прибягвам към неговата употреба.В началото го използвах 2 пъти на ден, но сега го използвам при нужда.От тази серия имам и ексфолианта,но го използвам по- рядко.И честно казано имам нужда от още малко време,за да преценя действието му.
Тук ще Ви представя и буквално един ''убиец'' на пъпки...Това е ''Clearskin'' с 2 % салицилова киселина на Avon.Честно казано в началото ме щипеше ужасно и много му се мръщих,но сега ми помага много в борбата с пъпките.Салициловата киселина успешно ''пресушава'' пъпките.Има агресивно действие,но с тях трябва именно такова..Използвам го на почистено лице след тоника с чаено дърво.Има гъста консистенция,леко лепнеща,наподобяваща гел.При изсъхване леко побелява и може да се обели от кожата.
Чудесни продукти на добри цени!Препоръчвам!


Това е публикацията за днес момичета!Надявам се,че съм била полезна за всички Вас!Подготвям много и разнообразни публикации от този вид ,ревюта,уроци и силно се надявам това ,което ще Ви предложа да Ви хареса!И още едно въпросче:Харесва ли Ви въведението и на Знаете ли,че.. ?Интересно ли Ви е да четете такива любопитни препратки?Преди го правих, но сега се чудя дали да продължавам..Очаквам вашите коментари,мнения и предложения!

Поздрави,Таня

7 коментара:

  1. Лично на мен много ми допадат продуктите на Амрита- един лосион за акнетична кожа и един коректор, който буквално "изгаря" пъпките :) В момента използвам измиващия гел на Avon с чаено дърво и поне до момента не видях никакъв ефект от него.....
    Лично на мен ми допадат тези препратки, малко интересна информация никога не е излишна :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за предложенията.Къде могат да се намерят тяхните продукти?Радвам се,че ти допада идеята с препратката ;)

      Изтриване
    2. Аз си ги купих от една малка аптека, така че предполагам, че в повечето квартални аптеки ще ги има :)

      Изтриване
  2. От показаните използвам само продуктите на Акне аут, но моята кожа е доста мазна и предпочитам активния лосион.

    ОтговорИзтриване
  3. Поздравления за включената информация, освен продуктите :) Аз съм пробвала гела на Алверде с хума, но при мен нямаше никакъв ефект. Открих, че най- важно е постоянството и търпението в грижата за кожата, както и състоянието на тялото и духа. Когато съм била под стрес, напрежение и постоянно недоспиване, кожата ми е страдала най- много и беше в ужасно състояние. Когато промених това онова в грижата и начина на живот, тя се отплати :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Факт е,че при мен всичко е комплексно!Все по-добре изглежда кожата ми точно заради тази упоритост и ограничаването на някой храни :) Благодаря за коментара :)

      Изтриване