неделя, 28 декември 2014 г.

Paris is always a good idea! #2

Здравейте момичета,

Идва ред и на втората част от приключението,наречено Париж!
Ден 2-ри-събуждане с усмивка,поглед през прозореца....О,даааа не съм сънувала!
Набързо се приготвихме,отбихме се до близката пекарна-кроасан с масло и други тестени изкушения ни очакваха буквално в движение,тъй като нямах търпение да изпия сутрешното си кафе на Champs-Élysées!
Ето,какво Ви очаква в тази публикация!Предполагам всички ще отгатнат забележителностите на снимките :)



 Качихме багажа в колата и се отправихме към култовия булевард.Паркирахме в един подземен паркинг и хоп ето го....широк,с много китни заведения и разбира се пълно с маркови магазини...Нещо,заради което много хора отиват,но аз не бях там заради лъскавите магазини и прехвалените заведения..аз бях..ние бяхме там заради самото усещане да сме там,заради духа и всичко френско събрано на този булевард.
Първата спирка беше кафе с мъже сервитьори(красиви французи)..,а всъщност не го избрах аз хахаха...
Поръчахме си кафе лате..Пристигна в едни големи ''водни'' чаши с велпапе отгоре....без да се смеете...аххахаах Цената..какво да говорим 25 евро двете...но съвсем нормално...все пак бях на един от най-известните булеварди в цял свят :)
Постояхме около 1 ч,оглеждахме се и набелязахме магазините,в които все пак ще влезнем :)

И дааа торбичка от Sephora :) Нищо особено,нещо от което имах нужда и реших,че ако ще го купувам нека да е от там :)Подробности друг път :)
Разходката продължи.Отбихме се и до изложбените зали на известни марки коли...е все пак бях с приятеля си..нямаше как да не влезнем :)
И ,ето там в далечината беше Триумфалната арка!Красива и величествена!Започна фотосесията хахахаха Но от толкова много хора..просто се надявах поне никой да не минава пред обектива хахаха :)

Триумфалната арка е висока 50 метра и е широка 45 метра. Построена е в чест на всички воювали и загинали за Франция във войните на Първата френска република и Наполеоновите войни (1789-1815). Имената на всички френски победи и генерали са изписани върху вътрешните и външни стени на арката, а под свода ѝ лежи гробът на незнайния воин от Първата световна война.

Ето ме и мен!Тениската говори достатъчно! хахаха Единствената грешна преценка бяха дънките,защото се оказа,че е по-топло отколкото изглежда,но тази грешка много бързо се поправи :)
След като направихме един куп снимки,клипчета и какво ли още не..на връщане се върнахме от другата страна на булеварда..И хоп изкочиха пред очите ми...макароните......Не беше разрешено да направя снимка на витрината,но това не попречи да си закупя няколко :)

Ох...само като гледам тази снимка и си пропомням уникалния им вкус :) Ями....Макар и леко пренебрежение Крум ги хареса и дори каза:Дали да не се върнем за още няколко? хахах
За жалост трябваше вече да потегляме към Версай,защото времето летеше,а часовника показваше 12ч...И хоп вече бяхме в колата,а аз се сбогувах с Париж!
...Ах...този Париж!Сърцето ми остана там!...
Следваща спирка-Версай!Само на 20 км се намира резиденцията на френските крале...Пищност,блясък и мащабност!Тези 3 думи описват Версай!
Както се очакваше опашката беше грамадна,но това не ни отчая,а ни мотивира все повече.Организацията беше на ниво,опашката вървеше сравнително бързо..за около 40 минути вече бяхме вътре!
Всичко беше като в сън!За миг си представих грандиозните балове и приеми!

 И сега ако трябва да съм честна...всичко ми е като в някакъв филм...преминавахме от зала в зала..бях прикачена към апарата буквално..Всичко беше просто Уаууууу!Нямам думи да опиша това място!Трябва да се посети!Пожелавам на всички,които не са да го посетят..мястото е вълшебно!Просто Ви оставям да разгледате снимките!...


 Детайлите са забележителни,изпипани до последните извивки..
Залите и спалните са огромни,с много драперии,злато и плюш.

Но най-впечатлени останахме от залата с огледалата..Тези огромни стъклени полилей,този под и всичко останало..просто правиха залата уникална!

Красота,красота!Дори и в този момент затаявам дъх!.....Ах.....

Между отделните зали имаше възможност да си закупим сувенири от двореца.Аз се спрях на мини парфюм и едно малко тефтерче..Но това ще видите в края на тази публикация :)

Залата на битките!Честно казано настръхнах на някой от картините....Дори изпитах леко смущение...незнайно защо..Такава енергия имаше в тази зала,че дори поисках по-бързо да излезнем от нея...
Влизайки от една зала в друга,неусетно стана 16:30..И хоп буквално се затичахме към градините...но вече бяха спряли продажбата на билети,дори ни уведомиха,че трябва да се насочваме към изходите...Направих тъжна физиономия,но и това не помогна ххахах
И в същото време очите ми се стрелнаха нагоре и какво да видя...черно небе..и хоп капчици дъжд...С Крум само се погледнахме и вече вървяхме към изхода..И въпреки,че останаха неща,които не успяхме да видим..се успокоихме,че сме си обещали да се върнем отново :)
На изхода вече започна да вали силно и се наложи да тичаме към колата хаха
Хоп в колата и газ към следващата дестинация-Триер,Германия :)
А,ето това са част от сувенирите,които купих от посещанието си в Париж и Версай :)Тук са нещата ''на дребно'',защото честно казано напълних една чанта :)Някой дори липсват на снимката,защото са отдавна подарени :)
Е,момичета..това беше втората част от посещението ни в Париж.
Прекарахме 2 дни изпълнени с много емоции,вдъхновение и любов!
   Бих се връщала всяка година,ако имам възможност.Но дори и да успея да го посещавам всяка година, бих била благодарна,ако успея да се върна дори и само още един път!
Емоцията,с която пиша тази публикация изпълва мислите ми!Очите ми виждат Париж дори и в момента!Пожелавам Ви с цялото си сърце да се докоснете и Вие някой ден до това,което изживяхме в онези два дни!
И да-Париж винаги е добра идея!

Поздрави Таня :)




















4 коментара:

  1. <3 <3 <3 Отново прекрасна публикация.. Направо нямам думи :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Милата тя :* Благодаря ти,миличка :* Радвам се,че ти харесва и тази публикация :)

      Изтриване
  2. Толкова красота на едно място... Чак и на мен ми се приходи на екскурзия! <3 Завиждам ти благородно и ти пожелавам от все сърце наистина да имаш възможността да се върнеш там отново някой ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за милите думи!Пожелавам ти съвсем скоро да отидеш и ти <3

      Изтриване