сряда, 21 май 2014 г.

Една по-различна публикация...A different post

 Здравейте момичета,

Днес ще Ви представя една по-различна публикация!Малко ми е трудно,но когато прочетете редовете по-надолу надявам се да ме разберете!
Преди 3 години(2011) имах здравословен проблем и се наложи да приемам завидно количество лекарстваОт тези лекарства напълнях с 9-10 килограма...И за едно младо момиче,което може да се каже,че винаги е било във форма..такова рязко напълняване ми повлия не само външно,но и психически.Някой може да си каже ЕЕЕе какво са 9-10 кг..Много са!Повярвайте!Особено,ако са качени ''химически''.
По принцип никога не съм била фръцла,за която най-важното е да изглежда слаба(или по скоро добре ''сложена'').Но тези месеци(2 години по-скоро) през,които преминавах бяха много трудни,объркани и емоционални..Освен,че изтърпях много подмятания и бъзици от ''мои приятели'' колко много си хапвам и как бузките са ми пораснали и т.н и т.н.,а всъщност аз имах проблем-голям здравословен проблем...!!!
Но не това беше истинския проблем.По-скоро това допринесе за моята затвореност и това да си стоя вкъщи,дори проспусках лекции и упражнения..Бях в дълбока депресия!И не заради килограмите,не заради бъзиците,а заради това,че исках да се променя,но нямах силите да го направя.Много пъти съм започвала да плача просто ей така..Притеснявайки се за здравословното ми състояние,променяйки се физически просто бях много объркана,притеснена и отчаяна!
За мое щастие миналата година,(май месец),когато взех поредния лист със изследвания,най-сетне се успокоих и се усмихнах.И тогава си казах след като резултати са по-добри е време за промяна-от косата,до теглото и дрехите,дори събрах най-сетне смелост да се  разделя с момчето,с което бях 3 години и половина..
Исках да започна промяна от вътре -навън!
Така и стана!Просто някак си нахлу в мен една сила,която никой не можеше да спре!Благодарение на тази воля,подкрепа от близките ми успях да започна промяната така както искам и това страшно много ми харесваше!
Всичко от което се задушавах и измъчвах..игнорирах..Започнах на чисто!Започнах и диета.Избрах 90-дневната диета!Четох много за нея,интересувах се от момичета,които е правят,включих се и в такава група и с много воля и желания кантара на 90 ден показа -8 кг.Бях толкова щастлива!От черните и мрачни дрехи,под които се криех,започнах да си купувам цветни,весели дрешки,които правеха денят ми цветен и усмихнат.Съдбата отново ме срещна с детската(тийн) ми любов..и някак си всичко беше предначертано..Всичко,което преди не съм разбирала...сега го разбирах и оценявах!Вече година и половина сме заедно,щастливи и влюбени!Но не затова искам да говоря сега!
Всъщност толкова неща искам да напиша,че започвам да се обърквам и може би публикацията няма да изглежда така както искам..но в момента съм много емоционална и в главата ми нахлуват толкова много спомени..
И спомняйки си за тези минали моменти идва ред и на равносметката!Винаги съм се чудила защо,когато някой види момиче или момче малко по закръглено,трябва да каже:Ей,виж го тоя(тая) каква(какъв) дебеланко е...А когато видим слаб човек,който всъщност не изглежда добре...не си кажем обратното...Защо трябва да определяме хората по външният вид?..Зад този вид може да се крият много неща..от здравословно състояния до какво ли не....След всичко през,което минах си дадох сметка за много неща..от това,кои са истинските ми приятели до това,че всичко е преходно..От липсата на сила до титаничната такава!От липсата на емоции до хвърчаща в небето!От безизразно и мрачно лице,до усмивката с едното криво зъбче :)Живота ми се промени!Аз се промених!Щастлива съм!...
И всъщност посланието е,да вярвате в себе си,да обичате себе си,макар всичко и всички!И въпреки всички трудности да намирате сили да се изправите и да продължите напред!Ако усещате ,че имате нужда от промяна..започнете от първото,нещо което Ви кара да се чувствате нещастни!Дори и да не сте в най-прекрасната си форма знайте,че за вашите близки сте най-прекрасните!Не се оставяйте да бъдете обиждани или унижавани!Бъдете здрави!..
P:S Не съм упоменала диагнозата ми,защото тази публикация вероятно ще бъде прочетена от хора на които съм спестила тази информация.
Ще се радвам,ако тази публикация Ви докосне по някакъв начин!
И все пак ако това не е вашата публикация просто я подминете!
Благодаря Ви,ако я прочетете!Благодаря Ви,ако ми оставите коментар!Благодаря Ви,че сте мои последователи!
Целувки на всички!
Поздрави Таня :)

12 коментара:

  1. "Бъзиците" може да ги получиш само от деца или възрастни с акъл на деца. Никой интелигентен, трезво мислещ човек няма да обиди друг заради теглото му.. или заради каквото и да е било друго.
    Не знам това какво успокоение може да е, но хората, които са те обиждали просто имат емоционална интелигентност на сурикат.

    Важното е да си добре, независимо как изглеждаш.
    http://www.mannierox.com/2014/03/blog-post_6290.html

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно затова определих тези хора с кавички...и те вече не фигурират в моето обкръжение!Определено е важно как се чувстваш,а аз сега се чувствам страхотно,в много добра форма и самочувствие,независимо от всичко...Благодаря за коментара,Мани!
      А,иначе не бях попадала на тази твоя публикация,сега ще я прочета :)

      Изтриване
  2. Браво на теб !! Трябва да се гордееш много със себе си и да не обръщаш внимание на глупави и завистливи хора :))

    ОтговорИзтриване
  3. Страшно много ме докосна тази ти изповед ... Прекланям се пред волята ти и ти желая много успехи занапред... Вдъхновявай хората и близките ти и дано тези редове да достигнат повече хора и да ги накарат да се замислят върху написаното!
    И най-важното - желая ти здраве от цялото си сърце и цялата си душа!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страшно много ти благодаря за прекрасните думи!Много се радвам,че съм те докоснала по този начин!Важното е,че сега съм добре,в доста добра форма и най-вече щастлива!Благодаря,че ми написа този тригателен коментар! <3

      Изтриване
  4. И най-голямата ни сила, и най-голямата ни слабост са в главите ни. От нас зависи да се научим да ги управляваме правилно. Трудно е. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Хубава, искрена публикация, изстрадана и истинска. Разбрала си какво е важното, намерила си сили да си стъпиш на краката, браво! Бъди здрава и обичана!

    ОтговорИзтриване
  6. Много се радвам, че кошмарните спомени са само спомени : ) Относно това дали като видим някой много слаб не си казваме същото, което и при по-пълен човек - за мен слабостта е също толкова страшна. Познавам момичета (а и момчета) с проблеми и в двете крайности, и двете са еднакво притеснителни. И точно думата е притеснителни - не мога да съдя никой за килограмите му, но се притеснявам, особено, когато ми е близък...

    Между другото, на мен "олекването" с 4 килограма след спиране на неправилни противозачатъчни и много стрес ми се отрази супер добре. Просто не се чувствах добре с тях и това е, тежаха ми, не че се чувствах "дебела". Наистина, когато това не са"твоите" килограми, просто трябва да се отървеш от тях (но и да знаеш кога да спреш).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за коментара!Определено,когато не са твоите и си надут все едно всеки момент ще се спукаш....определено се отървах от тях..и от всички лоши спомени!Сега се храня разделно и спазвам някой правила,които ми помагат да се чувствам още по-конфортно..дори обмислям една такава публикация :) Благодаря за коментара още веднъж :)

      Изтриване