четвъртък, 22 май 2014 г.

6 години по-късно!...

Здравейте момичета,

Днес на тази дата преди 6 години беше моят абитуриентски бал!Само сега като се сетя какви вълнения и трепети бяха...Направо настръхвам,очите ми се насълзяват и се сещам за училището ми,госпожите,съучениците ми и всички онези прекрасни ученически години!..Ах..!!!Иска ми се сега да съм ученичка,безгрижна(но винаги така отговорна).
Много пъти съм се замисляла дали,ако сега съм абитуриентка бих променила нещо по роклята,обувките,чантата,грима....Ами честно казано-Не!Когато започнахме приготовленията с моите родители за този тъй вълнуващ ден още от самото начало им казах,че не искам да празнувам в ресторант,не искам да ходя на солариум,не искам да си слагам изкуствени нокти,коси и т.н.Може би,защото ме познават до ''болка'' те знаеха какво имам предвид от тези казани думи!Може би моят випуск беше един от последните,които не си правеха операции,хиалурони и какво ли още не!Може би,защото аз не съм такъв тип човек,може би моите приятелки не са такива..а и може би едно от последните поколения,които не бяха такива...
Роклята,на която се спрях последно беше без
джувки,вълни,обрачи.и т.н.Не бях луднала за известни дизайнери,спрях се на едно симпатично ателие на една много симпатична жена в град Асеновград!Харесах два цвята и тъй като се чудих кой,накрая се спрях и на двата- лилаво и черно,с изящно изрязан гръб,една закачлива панделка,лек шлейф и двойна цепка,от която да се вижда и лилавият цвят!Материята беше сатен.Обувките(сандалки) и чантата закупихме от една българска фирма,бяха черни,но прекалено много ми се сливаха с роклята и реших да им поставя едни малки камънчета от същият лилав цвят.
Бижутата бяха подарък от майка и татко!Не нося злато,исках нещо сребърно!Харесах си едни висящи обеци с много финно камъче тип сълза в подходящ цвят!Харесах си и един пръстен със същото камъче!Не ходих на гримьор!Гримирах се сама!Накупих си може да се каже хубава козметика и се гримирах сама!Лакирах си ноктите с много нежен лилав лак,сложих им едни много малки камъчета,като роклята.Единствената услуга,която ползвах от професионалист е на фризьор.Исках косата си на една страна,вдигната,за да се вижда гърба и раменете ми!
 Единственото нещо,което може би малко ще намаля е лака за коса,който имаше много финни бляскави частици,но на някой снимки изглежда все едно съм си поръсила главата с брокат,но повярвайте...не бях!Нищо претенциозно!В този ден такъв дъжд се изсипа,че беше късмет,че косата ми успя да се накъдри и да издържи до сутринта!Не исках фотограф,а и може би не беше толкова модерно колкото е сега!Ползвах си моят стар фотоапарат и разчитах на всички апарати на близки,приятели и съученици!
  Исках този празник да е семеен,някак уютен и весел,без излишни преструвки и т.,н .Гостите събрахме вкъщи!Не питайте как,но успяхме!Майка беша направила страхотно меню!Имахме достатъчно помощници,за да бъде всичко прекрасно и незабравимо за мен!Дори нейна много близка приятелка засне едно видео,което сега като го гледам ми се насълзяват очите!Всичко беше така както искам!Бях щастлива,млада и весела!Това беше моят ден!А и за малко да забравя 2-3 дни преди бала незнаех с каква кола ще ида..абе каква е тази мода за тези коли,тирове,каруци...все още не я разбирам..
Беше незабравима вечер!Емоции,танци,смях,но и лека тъга!Забавлявахме се от сърце!Сега пиша тази публикация и се усмихвам!
A сутринта (или по-скоро следобяд) да се събудиш и да видиш цялата си стая в цветя....направоо настръхвам и сега...
Едно голямо благодаря за моите преподаватели!
Едно огромно благодаря за моите родители,защото без тяхната помощ този празник нямаше да е тъй запомнящ!
Вашият бал кога беше момичета,или тепърва предстои?Ще ми е приятно да споделите вашите спомени,трепети и вълнения :)
Дано да Ви е била интересна тази публикация!


Поздрави Таня :)





6 коментара:

  1. Ох моят бал беше преди 2 години , но толкова работи се случиха, че ми се струва малко по-отдавна. :)) Много хубави спомени ме навяха ..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че така ти е подействала тази публикация!Благодаря ти за коментара :)

      Изтриване
  2. Била си много красива абитуриентка:)

    ОтговорИзтриване